Kako društveno poduzetništvo u kulturi iskoristiti za lokalni razvoj?

Autor: Marin Bakić

Kako iskoristiti društveno poduzetništvo u kulturi za potrebe lokalnog razvoja tema je okruglog stola “Društveno poduzetništvo u kulturi” koji će se održati danas 23. rujna s početkom u 11 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma. Gostovat će Teodor Petričević i Stjepan Mikec iz s tog područja posebno vrlo uspješne čakovečke ACT grupe.

Organizator događaja je mreža karlovačkih udruga s područja nezavisne kulture Kaoperativa, a provest će se zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade “Kultura nova”.

– Propitat će se potrebe i mogućnosti za razvoj poduzetništva u kulturi u području kulturnih/kreativnih industrija, kulturnog turizma, kulturnog i umjetnickog stvaralaštva i kulturne proizvodnje, predstavit će se mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata u kulturi te dobri primjeri prakse u Europskoj uniji i Hrvatskoj – objašnjava Domagoj Šavor, predsjednik Kaoperative.

Okrugli stol namijenjen je društvenim i kulturnim aktivistima, društvenim poduzetnicima, predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave te zainteresiranim građanima, dodaju u toj mreži udruga.