Izloženi radovi Miše Pakšija

Autor: Antea Anđelić

– Druženje s prijateljima – riječi su kojima je slikar i predsjednik Udruge likovnih autora Mišo Pakši opisao samostalnu izložbu u izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ u Gradskoj knjižnici grada Karlovca. Izložbu, koja će trajati do 25. rujna 2015. godine, otvorila je u ponedjeljak ravnateljica knjižnice Jasmina Milovčić.

– Kada sam pitala Mišu da mi kaže nešto o slikama rekao je da je to njegov izbor, slike koje ima kod kuće – rekla je J. Milovčić. Nakon njenog kratkog govora i zahvale samog autora djelatnicima knjižnice i posjetiteljima, mlada učenica iz Ozlja, Dolores Frajković, izvela je dvije skladbe na gitari. Time je izložba službeno otvorena, a posjetitelji su prepušteni razgledavanju izloženih radova i razgovoru sa samim autorom.

– Radovi su pokazatelj mog samostalnog rada jer sam većinom do sada izlagao na skupnim izložbama s drugim autorima – kazao je M. Pakši kojemu je ovo druga samostalna izložba nakon one u Sveticama održana prije pet godina.

– Može se vidjeti da Mišo eksperimentira sa raznim tehnikama, pogotovo na slikama od zadnje dvije godine – prokomentirao je jedan od posjetitelja i članova ULAK-a Bojan Kiski i dodao kako je jako zadovoljan viđenim.

– Najviše volim raditi sa špahtlom, a što se tiče nekih najdražih prizora, tu nemam nešto omiljeno, volim svašta slikati – rekao je M. Pakši komentirajući svoj opus.