Domagoj Šebalj ispod karlovačkog Mjeseca

Autor: Antea Anđelić

Nisam glumac, ali su mi obećali burek, pa sam pristao odigrati glavnu ulogu – kaže Domagoj Šebalj o svojoj ulozi u hrvatskom dijelu omnibusa prikazanog u ponedjeljak u Karlovcu u sklopu projekta Under the Moon.

Projekt je projekcijom u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice u Karlovcu završio svoje putovanje kroz četiri zemlje Mađarsku, Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku. Nastao je na inicijativu Mladinskog centra Trbovlje iz Slovenije, a osim u sklopu Karlovačkog Kinokluba i onog u Trbovlju snimanje i radionice održani su u Budimpešti te Beogradu. Mladi sudionici iz svake zemlje imali su zadatak napraviti kratak film od 4 do 5 minuta sa temom posebnom za tu zemlju.

– Mi smo se odlučili za prikaz jednog općenitog problema u Hrvatskoj, a to je nezaposlenost mladih – veli voditeljica karlovačkih sudionika, Ksenija Sanković.

„The Ideas Collector“ kojeg je utjelovio Šebalj prikazuje upravo mladića koji nakon završenog fakulteta ne uspijeva pronaći posao, pa ga je odlučio sam stvoriti.

– Neki od sudionika su snimali po prvi puta u sklopu projekta. Namučili smo se i naputovali tijekom ovih posljednjih godinu dana trajanja, ali smo sve uspjeli na kraju riješiti – rekla je K. Sanković.

Projekt je financiran od strane Europske unije u sklopu Erasmus+ programa, a zamišljen je s ciljem ujedinjavanja ljudi s različitim pričama i pozadinama diljem svijeta – unutar jednog filma.