‘Dignuta’ Star-KA! Kako biste uredili Zvijezdu?

Autor: Marin Bakić

Radićeva ulica. Foto: János Korom. Izvor: https://www.flickr.com/photos/korom/

Internetska stranica StarKA omogućava građanima iznošenje mišljenja i prijedloga na temu planiranja, uređenja i osmišljavanja života u Zvijezdi, a ujedno i prikazuje učinjeno na njezinoj obnovi.

– Obzirom na temu najzanimljivija je sekcija pod nazivom “Moja ideja” u kojoj građani ispunjavanjem jednostavnog obrasca mogu postavljati pitanja i davati prijedloge za unapređenja uvjeta života u gradu – kaže Denis Mikšić iz Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX.

Upravo je ta udruga nositelj projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja”, u sklopu kojeg se stranica StarKA izradila. Partneri KA-MATRIX-u su Grad Karlovac i Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka.

Na stranicama će biti objavljivani razgovori s voditeljima i predstavnicima udruga o potrebama civilnoga sektora, pratiti će se aktivnosti lokalne uprave po pitanju održavanja, očuvanja i uređenja gradskog središta – Zvijezde, te predstavljati primjeri dobre prakse u Hrvatskoj, susjednih zemalja (Slovenija, BiH) i EU iz područja javno civilnog partnerstva.

Projektna sredstva u iznosu od 162.311,14 kuna su odobrena u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.; Europski socijalni fond.

StarKA
StarKA