U petak besplatan tečaj fotografije

Autor: Marin Bakić

Nikola Vukmanić i Denis Stošić. Foto: Kunstbunker.

Udruga „Kunstbunker Duga Resa“ u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Duga Resa i Foto klubom Karlovac organizira besplatni tečaj fotografije za sve stanovnike Karlovačke županije svih dobnih skupina.

Tečaj će se odvijati u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta.

Uvodno predavanje, koje će se održati u petak s početkom u 19.30 sati, vodi Denis Stošić iz Foto kluba Karlovac.

– Voditelj tečaja na uvodnom predavanju predstavit će plan rada osnovnog tečaja fotografije koji će se održati u Demokratskom rasadniku tijekom prva dva tjedna u svibnju. Na predavanjima će biti riječi o tome kako radi fotoaparat, kako se namještaju postavke za određene vrste snimanja, što je ISO, ekspozicija i otvor blende. Kako odabrati motiv, kako manipulirati svjetlom, kako postaviti kompoziciju? Kako usuglasiti sve postavke da bi polaznici dobili fotografiju kakvu žele? – kaže Nikola Vukmanić, predsjednik Kunstbunkera.

Nakon teoriskog znanja polaznici će znanje isprobati u praksi snimajući portrete, pejzaže Duge Rese i život u gradu kao oblik reportažne fotografije.

plakat
plakat

Nakon tečaja održati će se i izložba fotografija nastalih tijekom tečaja.

Za pristupiti foto tečaju nije obavezno posjedovati DSLR fotoaparat.

Tečaj fotografije dio je konceptualnog projekta „Znanje for free“ koji provodi Udruga Kunstbunker Duga Resa u okviru projekta „Open Art“ i „Kunstbunker djelovanje D.Resa 2015“ koji je pod pokroviteljstvom Karlovačke županije.