Loncu poklopac: Ako gradom vlada TNT, tko je Broj Jedan

Drž'te cvjećare! Jer, ako pripadnici Hrvatske demokratske zajednice nisu napisali pismo potpore Jadranki Kosor, tko bi drugi to učinio? Socijaldemokratska partija Hrvatske ne bi nikada. Nisu ni ostali prozvani – Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati niti Hrvatski laburisti – stranka rada, koji skupljaju potpise protiv nje. Teško da se radi o pčelarima jer oni vole kad se malo zuji, a puno meda daje, pa ne mogu podržati nekoga tko radi suprotno

Autor: Marin Bakić

Drž’te cvjećare! Jer, ako pripadnici Hrvatske demokratske zajednice nisu napisali pismo potpore Jadranki Kosor, tko bi drugi to učinio? Socijaldemokratska partija Hrvatske ne bi nikada. Nisu ni ostali prozvani – Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati niti Hrvatski laburisti – stranka rada, koji skupljaju potpise protiv nje. Teško da se radi o pčelarima jer oni vole kad se malo zuji, a puno meda daje, pa ne mogu podržati nekoga tko radi suprotno. Ako bismo zaoštrili, mogli bismo Kosoricu usporediti s Radovanom III., likom iz istoimene drame Dušana Kovačevića, koji je malo radio, ali iznimno mnogo upropastio. No, nećemo ići tako daleko jer premijerka ipak puno radi.

Uglavnom, HDZ-ovci, eto, baš nisu potpisali pismo potpore svojoj šefici i dali ga odabranim obiteljima na potpis. A navodno je sve zakuhano u Temeljnom ogranku Mladeži HDZ-a Turanj. No, Damir Jelić je za to prvi put čuo od nas, isto kao i Željko Goršić, Ivanka Grčić i mnogi drugi s kojima smo kontaktirali. Jedino nismo uspjeli doći do predsjednice turanjske mladeži Vlatke Latković, no i ona bi se vjerojatno iznenadila takvim nečim.

A u biti problema nema – ako netko može skupljati potpise protiv Vlade, može i za Vladu i njezinu predsjednicu. Međutim, oni koji skupljaju potpise protiv vlasti to rade na trgovima, pa se pitamo je li druga strana unaprijed zaključila da neće na isti način privoljeti veći broj građana za svoju stvar.

Možda već godinama živimo u zabludi, pa umjesto HDZ-a gradom upravlja ekipa iz cvjećarnice. Jedino, za razliku od stripovske stvarnosti, i dalje ne znamo tko je u našoj Broj Jedan. Uostalom, kako se J. Kosor osjeća znajući da joj potpise podrške skuplja jedino grupa TNT?

*objavljeno prvotno u Večernjem listu