Loncu poklopac: Gospodinu novinaru drugovi neće krojiti članke

Stav da ovdje potpisanom autoru i Večernjem listu odgovara prikazivanje stanja u klubu crnim je ne samo laž, nego i kleveta, isto kao i izjava da “gospodinu novinaru” odgovara da “oni” završe u zatvoru. Neka završi u zatvoru tko zaslužuje. Dakle, Zoran Sabljarić je lažac i klevetnik

Autor: Marin Bakić

Za početak članu Hrvatske demokratske zajednice, voditelju uprave Šuma podružnice Karlovac i predsjedniku Nogometnog kluba Karlovac Zoranu Sabljariću i ostalima na znanje – potpisnik ovih redaka radije se ne bi bavio ovim poslom, nego dopustio da mu sabljarići, pamići, perkovići, turkovići, jelići, vukelići i slični kroje članke. Taj postulat nezavisnog novinarstva drugovi ne shvaćaju.

Upravo karlovački HDZ umnogome baštini nakazan odnos Saveza komunista prema medijima. Stoga Sabljarićev ispad na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji NK Karlovac shvaćamo kao gnjev jer njegova partija sve više gubi utjecaja u redakcijama.

“Gospodin novinar (Marin Bakić, op. M. B.) me zove zbog toga što sam bio u USKOK-u kao svjedok poslovanja Hrvatskih šuma s Fimi medijom. Kažem mu da to ne mogu komentirati i da su bili i moji bivši i sadašnji direktor, te ostali voditelji uprava Šuma u Hrvatskoj, a on napiše: ‘Širi se istraga na Karlovac’, predsjednik nogometnog kluba bio na saslušanju’… Napiši moje ime, ali ne spominji Klub! U svakom članku piše da sam Brankov (Vukelićev, op. M. B.) susjed! Čemu?! On blati NK Karlovac povezujući ga s Fimi medijom! Najradije bi da smo optuženi i pozatvarani”, laže Zoran Sabljarić.

Nije u našem razgovoru spomenuo svoje direktore i ostale voditelje uprave Šuma, a nije ni potvrdio ni zanijekao da je bio u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kamoli kao svjedok. Za razgovora je bio daleko od staloženosti, kako prikazuje, pa je čak naprasno poklopio slušalicu. NK Karlovac je u javnosti dovoljno važan da se i uzgred spomene da je njegov predsjednik saslušan u USKOK-u, a stav da ovdje potpisanom autoru i Večernjem listu odgovara prikazivanje stanja u klubu crnim je ne samo laž, nego i kleveta, isto kao i izjava da “gospodinu novinaru” odgovara da “oni” završe u zatvoru. Neka završi u zatvoru tko zaslužuje. Dakle, Zoran Sabljarić je lažac i klevetnik.

Ako živite pokraj ministra obrane i jednog od najmoćnijih pripadnika svoje stranke, s kojim ste i kum, za pretpostaviti je da dobro surađujete i uživate veću političku moć. Možda je Sabljarić u panici jer se ministru “trese fotelja”, zbog čega bi mogao izgubiti utjecaj u lokalnoj politici, s obzirom na to da su mali izgledi da u legitimnoj političkoj izbornoj borbi poluči dobar rezultat.

Nije tajna da je prvoligaški NK Karlovac začet u restoranu obitelji Vukelić. Možda je veliki projekt uspješnog nogometnog kluba u funkciji karijera kumova iz Cerovca Vukmanićkog i rezultat navodne uzurpacije moći, koja im omogućuje upravljanje gradom mimo izabranih političara.

*objavljeno prvotno u Večernjem listu